Linda med äppelkinderna

Jag och Äpplet 'Linda'

Min trädgårdsresa började på kyrkogården. Där har jag jobbat både sommar och säsong under 7 års tid. Ett arbete som innehållit allt från sådd till plantering, handverktyg till maskiner och glädje till sorg. Jag har fått mycket erfarenhet där.

 

Erfarenhet är bra, men så kommer dagen då man känner att kunskapen inte räcker till och en utbildning skulle sitta fint. Jag bodde på Öland under ett år och gick där Capellagårdens Ekologiska Trädgårdsutbildning (40v). År 2014 tog jag också klivet och utbildade mig till Trädgårdsmästare vid Enköpings Yrkeshögskola under två år. Det berikade även min erfarenhet med ett antal praktikplatser på handelsträdgårdar och vid Nordiska museets Julita gård, där jag sedan kom att arbeta under två säsonger. Just nu arbetar jag på Region Örebro läns parkenhet och driver företaget vid sidan om min anställning där. 

Idag kan jag mycket men långtifrån allt. Jag citerar gärna en av mina lärare, Tom Eriksson; "Vad går livet ut på om inte att lära sig". Livet är en lärande process, minsann! Och inte ens när man en dag trillar av sin pinne, kommer man att vara fullärd.

     Den kunskap som jag hittills samlat på mig och den goda syn och känsla som jag har i växtmöten, hoppas och tror jag är nog för mig som företagare!

     Jag verkar i min hemstad Örebro med omnejd.  

 

Med varmaste hälsning,

Trädgårdsmästare Linda Jakobsson